U bent hier: Home > Algemeen > Omgeving & Dagtrips

Omgeving & Dagtrips

Wilt u heerlijk tot rust komen en op uw gemak kennis maken met het groene hart van Portugal? Dan is Camping Pelinos de perfecte vakantiebestemming voor u.Pelinos is een karakteristiek dorpje in de heuvels nabij Tomar en door de centrale ligging ideaal om een groter gedeelte van het land te ontdekken. In de nabije omgeving wisselen cultuurschatten, natuurpracht en de authentieke Portugese levenswijze elkaar af.



CULTUUR IN TOMAR
Op 7 km afstand ligt de middeleeuwse gezellige stad Tomar. Vooral bekend om het Convento de Cristo, waar de tempeliers in de 12e eeuw hun hoofdkwartier bouwden. Het klooster staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets. Ook een bezoek aan de wekelijkse zigeunermarkt op vrijdag is van succes verzekerd.De historische binnenstad doet je verrassen en is een lust voor bewonderaars van cultureel erfgoed. Ook de liefhebbers van terrassen en eetgelegenheden kunnen wij geruststellen. Er is een rijke keuze aan horeca en wist u dat u in Portugal nog een biertje kan bestellen voor minder dan een €1,- en een kop koffie voor € 0,50?!



NATUUR EN KLIMAAT
Op wandelafstand kan het bosrijke gebied rond de camping ontdekt worden. Volg onze uitgezette route om niet te verdwalen. Op 4 km van de camping ligt Castelo de Bode, een 60 km lang binnenmeer met ontelbaar veel strandjes, picknickplekken en prachtige uitzichten. Op diverse locaties wordt watersport aangeboden (kano's, waterfietsen, (motor)bootjes). Onze uitgebreide autoroute wijst u de weg naar de mooiste plekken rondom het meer inclusief langs de stuwdam, een imposant bouwwerk op zich.





O en hadden we al gezegd dat Portugal het land is met de meeste zonuren van heel Europa? Dat maakt Portugal het hele jaar door tot een perfecte vakantiebestemming.

HET MOOIE VAN GEWOON...
De authentieke dorpjes in de nabije omgeving nemen je werkelijk mee terug in de tijd. Rijdend door de dorpjes krijgt u een beeld van het alledaagse traditionele Portugese leven. Maar pas op voor overstekende geitjes! De gewassen worden nog handmatig op het land verbouwd om later zelf op de markt te verkopen. Met uitzondering van de zelfgemaakte wijn, die wordt liever zelf opgedronken. In de zomer viert elk dorp z'n eigen feest, waar ook u van harte welkom bent. Tijdens de dorpsfeesten zijn de straten versierd en is er tot in de late uurtjes live muziek.



ONZE SUGGESTIES VOOR EEN DAGTRIP

CONSTÂNCIA en CASTELO ALMOUROL: AAN DE TAAG
Constância (19 km) is een idyllisch dorpje op een berghelling waar de Taag en de rivier de Zêzere samenkomen. Het dorpje kenmerkt zich door de witte historische huizen, kleine kris kras straatjes en doorkijkjes naar de rivier. Op vrije dagen verzamelen de Portugese families zich langs de rivierbedding voor gezelligheid en een BBQ.

Even verderop bezoekt u Castelo Almourol. Dit sprookjesachtige kasteel ligt midden in de rivier en is op een rots gebouwd. Tegen een kleine vergoeding brengt een bootje u heen en weer.





SPOORZOEKERTJE: SERRA DE AIRE E DE CANDEEIROS (24 km)

Een groot natuurreservaat uit de tijd van de dinosaurus. Hier zijn goed geconserveerde voetsporen van een dinosaurus te bewonderen. Het langste en oudste spoor ter wereld is wel 100 meter en ongeveer 175 miljoen jaar oud.

In dit gebied vindt u ook talrijke grotten, waaronder de grootste van Portugal. Voor de wandelaars zijn er diverse wandelingen uitgezet.


FÁTIMA: EEN BEHOUDEN (BEDE)VAART!
Ook aan uw spiritueel welzijn kan gedacht worden. Fátima is -na het Vaticaan in Rome- het belangrijkste christelijke bedevaartsoort ter wereld en ligt op 32 km afstand. De meeste pelgrims bezoeken het heiligdom in de nacht van de 12e op de 13e van mei tot oktober. De stad krijgt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers en tijdens de belangrijkste vieringen zijn er bezoekersaantallen geteld van een miljoen mensen per dag!




BATALHA, ALCOBAÇA: WERELDERFGOED
Portugal, in de 15e en 16e eeuw door ontdekkingsreizen opgeklommen tot wereldmacht met zelfs koloniën in Afrika en Azië. Uit deze rijke periode is veel erfgoed bewaard gebleven. Waaronder de wereldberoemde kloosters van Batalha (50 km) en Alcobaça (85 km).






COIMBRA: BACK TO SCHOOL
Bezoek de oudste universiteit van Europa (sinds 1290) met zijn prachtige bibliotheek, kapel en examenzaal. Coimbra (85 km) is in 2003 uitgeroepen tot cultuurstad van Europa en is tot op de dag van vandaag nog steeds een belangrijke studentenstad.

Even ten zuidwesten ligt Conímbriga met de best bewaarde Romeinse ruines van Portugal. Genoeg te zien dus!




ZON, ZEE EN ZAND
Trek er een dag op uit naar de Atlantische kust. Op 88 km afstand liggen de sfeervolle toeristische kustplaatsen Nazaré en São Martinho do Porto. Voor liefhebbers van meer rust: de kleine omringende strandjes zijn minder toeristisch maar zeker net zo sfeervol. Door de nieuwe (tolvrije) snelweg bent u nu binnen een uur aan de kust! 





LISSABON: WERELDSTAD
Een absolute aanrader is een bezoek aan Lissabon (135 km) per trein. Voor minder dan 10 euro brengt de trein u in 1:45 uur via een werkelijk prachtige route tot in het centrum van de hoofdstad. De stad Lissabon behoeft verder geen introductie, in een woord: wereldstad!



Nóg meer inspiratie? Vraag naar onze uitgebreide informatiemap met wekenlang vakantieplezier!


TERUG NAAR ALGEMEEN